Bøger

Det kan nok ikke komme som den store overraskelse for folk, at den store passion i mit liv er bøger og gerne gamle bøger, der er smukt indbundet. Hvis de så derudover ligger indenfor et af mine interesseområder, såsom frimureri, religion eller kunst, ja, så bliver det jo ikke bedre.

En af de ting, som også er vigtig for mig i min bogsamling er, at de ældre bøger er pæne, og hvis de oprindeligt er med smudsomslag, skal det selvfølgelig være med. Er det gamle bøger, der er indbundet, skal indbindingen stadigvæk være pæn og uden for mange skræmmer, og finder jeg kan finde en bog, hvor det er 1. udgave – 1. oplag, er det jo bare helt fantastisk.

Når en bogsamling begynder at vokse, kan det jo godt være lidt svært at holde overblik og specielt, når man står i et antikvariat og finder en dejlig bog, så er det lige med at huske om man har den i forvejen. Ja, i det hele taget det at holde styr på en bogsamling, kan med tiden godt blive lidt af en opgave. Derfor har jeg valgt at bruge LibraryThing, da det er forholdsvist let at bruge, og som minimum skal man ”bare” skrive bogtitlen ind. Man kan også skrive nøgleord og mange andre oplysninger ind og indsætte bogens forside. Informationerne, man kan skrive ind omkring den enkelte bog, er nærmest uendelig. Men mere om LibraryThing på en anden side.

En af de ting som jeg også går op i er selve indbindingen, og dem findes her jo en del af f.eks. paperback, hæftet, Hardback, Indbundet osv. Hvis man snakker om håndindbundne bøger er der er også udtryk som Helbind, halvbind, ja, inden for den branche er det kun fantasien, der sætter grænser. Der findes flere bogbindere, der har klubber, hvor man kan abonnere på deres sidste nye kreation som f.eks. Bogbind-Klubben Co’libri. I sidste ende, er det dog den største fornøjelse, at kunne indbinde sine egne bøger, som jeg også har gjort.

Så det, menupunktet kommer til at handle om, er bøger, bogindbinding og LibraryThing.

Søgning efter antikvariske / brugte bøger på nettet

  • Bogtorvet – På bogtorvet.net kan du finde bøger fra flere forskellige antikvariater i Danmark.
  • Antikvariat.net – Via www.antikvariat.net kan du søge efter antikvariske bøger fra mange skandinaviske antikvariater. Du bestiller altid direkte hos det antikvariat, som tilbyder bogen. Har du ingen e-post-adresse, kan du bestille pr. telefon.
  • Bogbasen – Danmarks største portal for køb og salg af brugte bøger.
  • Findbogen -På findbogen.dk kan du finde bøger fra flere forskellige antikvariater i Danmark.
  • Pensum – Pensum.dks unikke bogsøgerobot viser hvilke boghandlere som sælger bogen, til hvilken pris samt leveringstiden. En kombineret portal og markedsplads hvor studerende via et par klik kan få overblik over priser og leveringstider på pensumbøger.
  • AbeBooks – AbeBooks is an online marketplace where you can buy brand new books, used books, rare books, and out-of-print books, as well as cheap textbooks. We connect you with thousands of professional booksellers around the world and millions of books are listed for sale.
  • ILAB – International League of Antiquarian Booksellers. Her kan man, ikke bare søge efter bøger, men der er også bogkataloger, oversigt over antikvarbogmesser og en liste med fagudtryk. (Hvordan beskriver man f.eks antikvariske bøgers tilstand og indbinding?)