En herlig måde at se livet på

En professor stod foran sit hold med en del effekter foran sig. Da forelæsningen begyndte, tog han et stort tomt syltetøjsglas, som han fyldte med sten, der var ca. 5 cm i diameteren. Da der ikke kunne være flere sten i glasset, spurte han de studerende:

“Er glasset fyldt nu?”

Alle var enige om, at det var det.

Så tog professoren nogle småsten frem. Dem puttede han ganske forsigtigt ned i glasset, imens han rystede det. Derved faldt de små sten ned igennem sprækkerne på de store sten.

Da glasset var proppet til kanten, spurte han de studerende igen:

“Er glasset fyldt nu?”

Alle var enige om, at det var det.

Da professoren nu tog en pose med sand frem, grinede de studerende, for professoren kunne jo sagtens hælde en del sand ned mellem sprækkerne, der stadig var mellem de store sten og de små sten. Han fyldte nu glasset helt op med sand.

Så sagde professoren:

“Nu vil jeg gerne have, at I forestiller jer at dette glas er jeres liv! De store sten, er de betydningsfulde ting i jeres liv, familien, kæresten eller ægtefællen, børnene, jeres helbred – altså ting, som hvis I mister alt andet, end netop lige disse ting, så vil jeres liv fortsat være fyldt. De små sten er andre knap så vigtige ting, som jobbet, dit hus, din bil – og sandet er alt andet.

Han fortsatte:

“Se, hvis I først fylder glasset med sand, så er der jo ikke plads til hverken de store eller små sten. Det samme gælder for jeres liv, hvis I bruger alt jeres tid og energi på små ubetydelige ting, bliver der ikke plads til de store og betydningsfulde ting. Hav altid fokus på hvilke ting, der er vigtige for netop dig, så dit liv bliver lykkeligt. Leg med dine børn, afsæt tid til lægebesøg, så helbredet altid er i orden. Gå i byen med din partner, og alligevel vil der fortsat være tid til at tage på arbejde, gøre rent i huset, og alt det andet sand og småsten. Fyld dit liv med store sten – ting der virkeligt betyder noget. Hold styr på hvad der skal prioriteres som store sten. Resten er jo bare sand!”

Professoren kikker nu hen over de studerende, tager et glas whisky frem, og hælder ganske forsigtigt hele whiskyen ned i de sidste små mellemrum mellem sandet, småstenene og de store sten.

Så siger han:

“Moralen er, at lige meget hvad der sker i dit liv, er der altid plads til en whisky!

Whisky